Инголщад взе у дома дербито на дъното с Майнц и запази шансове за оцеляване. След късна драма домакините надделяха с 2:1 и могат да се надяват, че ще се спасят, колкото и трудно да изглежда това. 

Още в 10-та минута Инголщад поведе в резултата. Тогава Маркус Сутнер центрира от корнер и качи топката на главата на Ромен Брежери, който с хубав прехвърлящ удар откри резултата - 1:0. 

До почивката домакините изпуснаха още един шанс, който беше пропилян от Дарио Лескано. В крайна сметка те се оттеглиха на почивка с гол аванс, а интригата остана с пълна сила за втората част. 

Гостите от Майнц изравниха в 71-та минута по малко странен начин. Тогава след центриране от корнер Марвин Матип с глава си наниза топката в собствената мрежа и резултатът беше изравнен. 

Но отговорът на Инголщад беше светкавичен. В 73-та минута Флорент Хадергьонай опита нещо като центриране, но прати топката неспасяемо в далечния ъгъл на вратаря и донесе трите точки за тима си. 

Така Инголщад събра 22 точки в актива си, макар още да е много далеч от спасението си. Интересното е, че точно над чертата се намира именно Майнц, който има 29 точки в актива си.