Старши треньорът на Вердер Бремен Томас Шааф бе изключително разочарован след поражението на финала за Купата на УЕФА. Немският тим загуби от Шахтьор Донецк с 1:2, като победния гол за украинците падна в първото продължение на срещата.

„Когато загубиш, се чувстваш разочарован, но кампанията още не приключила. Но трябва да оставим това в миналото. Знаехме, че в състава на Шахтьор има много бързи футболисти, и се опитвахме да ги лишим от пространство. Създадохме доста положения, но не успяхме да се възползваме от повечето от тях. Длъжни сме да помним този урок в бъдеще”, добави още Томас Шааф.

„Ние трябва да приемем загубата и да поздравим Шахтьор. Днес те бяха по-добрите. Не успяхме да намерим играта си през целия мач и не пресирахме достатъчно съперника. Загубихме твърде много топки, не бяхме достатъчно бързи, ефективни и направихме много грешки. Загубата ни не се дължи на отсъствието на Диего, на терена имаше 11 играчи. Ние просто не успяхме да спечелим този мач.”

„За нас сезонът не свършва. Имаме още мачове в Бундеслигата и финал за Купата на Германия. Ще бъде трудно, тъй като играчите са уморени, но ще направим всичко, за да спечелим каквото можем до края на сезона”, добави треньорът на Вердер Бремен.