Старши треньорът на Шахтьор Донецк Мирча Луческу не успя да прикрие вълнението си от триумфа на Вердер Бремен и спечелването на турнира за Купата на УЕФА.

„Разбира се, че след подобен мач съм изключително доволен. Много съм щастлив! Искам да отбележа и благодаря на всички, които взеха участие. Съперникът ни беше много силен. Но ние се подготвихме добре за двубоя. За това, че имахме силен съперник насреща си, говорят резултатите на Вердер. И най-вече фактът, че тимът им победи почти всички добри отбори в Италия – Интер, Милан и Удинезе. Смятам, че контролирахме почти целия мач”, сподели наставникът по време на пресконференцията си след двубоя.

„Надявам се, че този резултат ще даде много сили на Украйна за подготовката за Световното първенство, което ще се състои в страната”, добави Луческу.

Наставникът бе попитан още колко бутилки шампанско се събират в Купата, която вдигнаха играчите на Шахтьор след победата: „Все още не сме наливали шампанско в нея, но предполагам, че ще имаме достатъчно време, да намерим отговора на този въпрос. Отборът трябва да изиграе още три мача през този сезон. Ще имаме възможност да измерим обема на трофея след финалния мач за Купата на Украйна.”

Старши треньорът на скри желанието си в битката за Суперкупата на Европа да срещне тима на Барселона, който ще спори на финала за Шампионската лига с Манчестър Юнайтед.

„Не съм чакал толкова дълго този трофей. Просто исках да постигнем добър резултат. Моята философия е да градиш отбора, да възпитаваш играчите, да се постараеш младите да израстват, а това е по-важно, отколкото да печелиш трофеи. Цял живот се занимавам с това, това е моята страст. Затова съм много щастлив, защото сега всички познават моите футболисти, включително и Дунга”, добави Луческу.