Кошмарът за Тиаго Алкантара завърши, след като в дербито с Борусия Дортмунд испанецът се завърна в игра.

След двубоя, в който влезе като резерва, Тиаго имаше сълзи в очите, а съотборниците му го зарадваха допълнително с окуражителни възгласи "Тиаго, Тиаго".

"Те са прекрасни, подкрепяха ме толкова много. И всички служители, треньори, целият клуб", сподели Алкантара след двубоя. "Това бяха емоционални моменти, които и феновете преживяха и се радваха за мен."

"Футболът не е само една игра, футболът е животът ми. Всеки ден рехабилитация бе като финал, борих се със себе си. Беше тежко. Но вече няма защо да се страхувам, а да се наслаждавам."

Кошмарът за Тиаго започна в 28-ия кръг на миналия сезон, когато на 29 март испанецът получи скъсване на кръстни коленни връзки, които го оставиха извън игра дълги месеци. По време на възстановяването му обаче Тиаго на два пъти получи нови разкъсвания. Едва втората операция през октомври и четиримесечната рехабилитация в Барселона позволиха на Алкантара да се завърне на терена.

"Разбира се, че все още не съм в добра физическа форма. След 10 минути вече бях уморен. Но ще стават все повече. Следващият път може би 30 минути, после полувреме. Сега трябва да вляза във форма. Заради нашата цел да спечелим всички титли."

"След толкова дълго и тежко време приемаш за по-ценно от преди да играеш футбол", завърши Тиаго.