Контузиите на Ариен Робен и Франк Рибери, получени в мача с Шахтьор Донецк, в крайна сметка ще извадят фланговите асове за мача на Байерн срещу Вердер Бремен.

В лагера на баварците обаче има и добри новини. След като преди няколко дни в тренировките на тима се завърна Филип Лам, сега това направи и вече позабравеният Тиаго Алкантара.

Испанецът, който дойде в Байерн по изричното желание на Пеп Гуардиола, изкара близо една година извън терените заради тежките си проблеми с коляното.

В деня след разгрома със 7:0 над Шахтьор, Тиаго за първи път бе заедно със съотборниците си като се включи в упражненията за пасове, след което продължи с индивидуалната си програма по възстановяването.

"Вече една година съм контузен. Трябва да внимавам за своето тяло, но съм уверен, че в края на месеца отново ще съм на линия", сподели Тиаго.

Не толкова добро е положението с другия трайно контузен испанец в Байерн - Хави Мартинес. Дефанзивният футболист получи скъсани кръстни връзки по време на мача за Суперкупата на Германия срещу Борусия Дортмунд в самото начало на сезона, но все още продължава рехабилитацията си.