Немският шампион Байерн Мюнхен победи Борусия Дортмунд с 1:0 като гост в мач от 27-я кръг на Бундеслигата. Попадението за гостите отбеляза бившият играч на Борусия Робърт Левандовски в 36-ата минута.

Байерн натрупа 67 точки и се реваншира за поражението от Борусия Мьонхенгладбах в предишния кръг, а тимът от Дортмунд не успя да прибави нови точки към актива си в борбата за място, даващо право на участие в евротурнирите през седващия сезон.

Борусия Дортмунд остава на 10-а позиция с 33 точки в актива си.

Двубоят тръгна равностойно, като домакините изчакваха удобна възможност да поразят съперника, но Байерн първи стигна до добра възможност. В 17-ата минута Томас Мюлер пусна чудесен пас в наказателното поле, но пък защитата на домакините се справи. В 25-ата минута Жером Боатенг също пробва да намери свободен съотборник в близост до вратата на Борусия, но без успех.

Гостите нанесоха своя удар в 36-ата минута, когато Томас Мюлер получи в наказателното поле и стреля, но Роман Вайденфелер отрази удара му. В следващия момент обаче Робърт Левандовски засече топката и вкара за 1:0.

След почивката Илкай Гюндоган получи отличен шанс, стреля от границата на наказателното поле, но топката мина покрай лявата греда.

Звездата на домакините Марко Ройс също пропусна добра възможност в 61-ата минута, но стреля неточно.

В 88-ата минута пак Ройс отправи удар от около 23 метра, като насочи топката към долния люв ъгъл на вратата на Мануел Нойер, но стражът на Байерн се справи.