Воденият от българския специалист втородивизионен германски Дуисбург продължава черната серия без победа. "Зебрите" паднаха с 1:3 в гостуването на Фортуна Дюселдорф и вече четири мача нямат успех. 

По-лошото за възпитаниците на българския специалист е, че три от тези двубои завършват с поражение. Това отрежда на тима място в долната половина на класирането и битка за оцеляване, а не за нещо повече. 

Този мач започна кошмарно за Дуисбург. Още до 6-та минута домакините от Дюселдорф поведоха с 2:0. Първо Рувен Хенингс откри след 100 секунди игра, а после Ян Цимер удвои в 6-та. 

"Зебрите" можеха да се върнат в двубоя в 12-та минута, когато получиха правото да изпълнят дузпа, но от 11-те метра Симон Брандщетер не успя да се разпише и така на практика рано-рано пречупи устрема на тима си. 

Бенито Раман направи резултата класически в 54-та минута, а все пак Дуисбург стигна до почетното попадение в 57-та минута чрез Мориц Щопелкамп. Така Фортуна взе трите точки и остана на върха с 22 точки. Дуисбург остава с 8 точно над чертата на изпадащите.