Вече над три десетилетия Дуисбург няма победа в местното дерби срещу Фортуна Дюселдорф.

Това може да се промени в понеделник вечер, когато воденият от Илия Груев отбор гостува в Дюселдорф в мач от Втора Бундеслига.

До този момент сезонът на "зебрите" е белязан от непостоянство - от 4:0 над Билефелд до 1:6 у дома от Нюрнберг.

В момента Дуисбург е четвърти отдолу нагоре в класирането докато Фортуна с второто си място изглежда огромен фаворит. Въпреки това обаче българският специалист е уверен в шансовете на своя тим.

"Дюселдорф е изявеният фаворит", заяви 47-годишният специалист, според когото именно този факт ще снеме напрежението от раменете на неговите футболисти.

Увереност на "зебрите" дава и досегашният им баланс като гости. От общо осемте точки на тима цели седем са спечелени извън дома.

Това обаче няма да успокои Дуисбург, обещава Груев. Притеснение за него може да бъде факта, че в последните мачове "зебрите" допускат много голове. "Трябва да сме по-компактни. В някои ситуации сме прекалено еуфорични и се втурвахме прекалено в атака."

Защитата е "работа на целия отбор". А за доброто представяне отборът ще има огромна подкрепа от своите фенове. Над 6 хиляди ултраси ще изпълнят сектора за гости на "Есприт-Арена". За Груев това не е изненада: "Това дерби наелектризира".