Истинско предколедно чудо навести отбора на Кьолн. След като в 16 мача от началото на сезона „козлите” така и не успяваха да постигнат победа, те направиха това в последния 17-и кръг на есенния полусезон, побеждавайки Волфсбург с 1:0.

Единственият гол за успеха дойде в 67-ата минута и бе дело на Милош Йоич, който се възползва от центриране на Кристиан Клеменс.

Въпреки това, Кьолн записва един от най-слабите полусезони в историята на Бундеслигата като събра актив от 6 точки и е на цели 11 от спасителната зона. Волфсбург е на 12-а позиция с 19 точки.

Зрелищен двубой направиха Аугсбург и Фрайбург, които завършиха 3:3 помежду си. Алфред Финбогасон реализира хеттрик и то по невероятен начин. Той откри за Аугсбург в 1-ата минута, а след това вкара две попадения с глава в добавеното триминутно продължение, за да оформи крайното 3:3. Преди това гостите бяха стигнали до 3:1 след гол на Кристиан Гюнтер и два на Нилс Петерсен.

Доста голове видяха и зрителите в Бремен, където Вердер и Майнц направиха 2:2. Домакините поведоха набързо с 2:0 с попадения на Баргфреде и Белфодил, но Куасон в 70-ата и Фабиан Фрай в добавеното време доведоха мача до равенство.

Драматична победа за Байерн в Щутгарт, заместникът на Нойер е големият герой

В останалите мачове:

Айнтрахт Франкфурт – Шалке 2:2

Щутгарт – Байерн 0:1