Байерн Мюнхен постигна много драматична победа с 1:0 като гост на Щутгарт в последния 17-и кръг от есенния полусезон в Бундеслигата. Гол на Томас Мюлер в самия край бе единственото попадение в двубоя, който завърши с пропусната дузпа от Щутгарт в последните секунди. Така в главен герой се превърна Свен Улрайх, който пази вратата на шампионите в отсъствието на контузения Мануел Нойер.

Първото положение в мача бе за домакините. В 7-ата минута Чадрак Аколо стреля силно към долния десен ъгъл, но Свен Улрайх спаси.

В същото време Байерн владееше топката повече, но без да създава сериозни положения. Единственото такова през първото полувреме бе в 37-ата минута, когато Корентен Толисо стреля опасно, но Рон-Роберт Цийлер внимаваше и спаси.

През второто полувреме териториалното преимущество на баварците доведе и до доста повече положения. Хамес Родригес стреля на сантиметри над напречната греда, а Цийлер се намеси великолепно след изстрел на Кингсли Коман.

В 67-ата минута Жером Боатенг изпробва късмета си с отличен изстрел от далечно разстояние, но Цийлер отново бе на ниво.

Най-сетне вратата на домакините бе пробита в 79-ата минута. Коман намери в наказателното поле влезлия като резерва Томас Мюлер, той бе с гръб към вратата, обърна се и от воле реализира за 1:0.

Само че голът явно подейства много успокоително на баварците и до края на мача Щутгарт се втурна в атаки, за да върне гола. Холгер Бадщубер можеше да направи това в 89-ата минута след хубав удар с глава, но Улрайхт внимаваше. В добавеното време пък Байерн можеше да удвои аванса си след контра атака. Хамес Родригес остана сам срещу Цийлер, който обаче усети идеята му за прехвърляне и спаси.

Драмата дойде в ответната атака. Никлас Зюле извърши нарушение в наказателното поле, а помощта на видео съдията се оказа решаваща за отсъдената дузпа. Аколо застана зад топката, но Улрайх спаси удара му, с което се превърна в големия герой за Байерн. Веднага след изпълнението дойде и последният съдийски сигнал, узаконил новите три точки за Байерн.

В същото време вторият Шалке се превърна в поредния преследвач на баварците, който губи точки. „Кралскосините” завършиха 2:2 в гостуването си на Айнтрахт Франкфурт като всъщност могат да бъдат и много щастливи, защото до 82-ата минута губеха с 0:2 след голове на Лука Йович още в първата минута и на Зебастиан Халер в 65-ата.

Бреел Емболо върна едно попадение в 82-ата, а буквално в последните секунди на продължението Налдо успя да реализира за крайното  2:2.

Така в класирането Байерн е убедителен лидер с 41 точки, а Шалке е втори с 30 точки, но може и да загуби тази позиция, ако РБ Лайпциг спечели домакинския си мач срещу Херта. Айнтрахт е на седма позиция с 26 точки.

В останалите двубои:

Аугсбург – Фрайбург 3:3

Кьолн – Волфсбург 1:0

Вердер Бремен – Майнц 2:2