Фрайбург осъществи един от най-великите обрати в историята на Бундеслигата, след като в мач от 15-ия кръг победи Кьолн с 4:3, след като до самия край на първото полувреме губеше с 0:3, а в 90-ата минута резултатът бе 3:2 за домакините!

По този начин пък мъката на „козлите“ стана още по-голяма. До този момент те все още нямат победа през сезона и са закотвени на дъното в класирането. Случилото се срещу Фрайбург пък като че ли показа, че спасение за Кьолн няма и още на този етап от първенството може да считаме „козлите“ за почти сигурен изпадащ.

А всичко в снежния мач на „Рейн Енерги Щадион“ започна толкова добре за тях. Двубоят се забави с 30 минути заради непрестанния сняг над Кьолн. Домакините обаче бяха тези, които се приспособиха поо-добре към тежките условия и още до 16-ата минута водеха с 2:0 с голове на Лукас Клунтер и на Серу Гираси от дузпа. Първата победа изглеждаше още по-близо в 29-ата минута, в която Кейлъб Станко си отбеляза автогол в опита си да избие центриране.

Нилс Петерсен все пак върна минималните надежди на Фрайбург в 39-ата минута, а почивката дойде при 3:1.

Интригата се завърна съвсем в 65-ата минута, в която Юлиан Наберер засече с глава центриране от корнер за 2:3.

В 88-ата минута Фрайбург получи дузпа, а отново Петерсен бе точен за 3:3. Това обаче не бе всичко. В последните секунди на 4-минутното добавено време Гираси направи глупост, играейки с ръка в наказателното поле. Решението отново бе дузпа, а Петерсен реализира и нея, за да оформи хеттрика си и да осигури незабравимия обрат за своя отбор.