Намиращият се на дъното във временното класиране на Бундеслигата Нюрнберг уволни старши треньора Михаел Кьолнер и спортния директор на тима Андреас Борнеман. 

Отборът е без победа в последните си 15 мача, като решението за уволнението на двамата специалисти бе взето на кризисната среща на щаба в понеделник вечер.

41-годишният бивш словашки национал Марек Минтал, който има повече от 200 мача с екипа на Нюрнберг, и помощник треньорът Борис Шомерс бяха назначени временно в клуба преди визитата на лидера в таблицата Борусия Дортмунд. 

Загубата с 2:0 от 17-ия Хановер 96 миналата събота бе и последният мач на Кьолнер и Борнеман в клуба. ,,Не можехме просто да кажем „Продължаваме напред“, заяви говорителят на Борда на Нюрнберг Томас Гретлайн. ,,Трябваше да направим промени“, добави той.

Шансовете за спасение на Нюрнберг стават все по-илюзорни с всеки изминал кръг, като в момента тимът е на шест точки от намиращия се над чертата Аугсбург при 13 оставащи срещи. Кьолнер е четвъртият наставник, който бе освободен от своите задължения, след като Тайфун Коркут бе уволнен от Щутгарт миналия октомври, Хайко Херлих напусна Байер Леверкузен през декември, а Хановер 96 се раздели с Андре Брайтенрайтер миналия месец. /БГНЕС