Отборът на Нюрнберг се спаси от загуба при гостуването си на Вердер Бремен с гол в добавеното време на мача от 3-ия кръг на Бундеслигата.

Изравнителното попадение за 1:1 бе дело на бившия играч на Лудогорец Върджил Мисиджан, който бе точен в 92-ата минута.

Домакините имат 5 точки на седмо място в класирането, Нюрнберг пък е 14-и с 2 точка и все още без победа в Бундеслигата.

Върджил Мисиджан бе резерва и влезе като смяна в 61-ата минута на двубоя.

Домакините от Вердер Бремен откриха благодарение на Максимилиан Егещайн в 26-ата минута.

Преди това в хода на мача Макс Крузе пропусна изгодна възможност в 15-ата минута, пращайки топката над вратата на Нюрнберг. Пет минути по-късно и Мартин Харник пропиля шанс да реализира.

В 26-ата обаче Дейви Клаасен намери Егещайн, който с хубав удар се разписа за 1:0 за Вердер Бремен.

През второто полувреме гостите вкараха топката в мрежата на Вердер, но с използването на ВАР попадението не бе зачетено заради засада. Микаел Ишак бе в засада в тази 61-а минута.

Малко по-късно Клаасен имаше повод да съжалява след като овладя добре топката и стреля, но защитник на гостите блокира удара му.

В 78-ата минута Едуард Льовен пробва мерника си от средно разстояние, но изстрелът му бе неточен. Върджил Мисиджан също опита удар в 84-ата минута, но бранител на Вердер застана на пътя на топката и предотврати опасността. 

Гостите продължиха да търсят попадение и във втората минута на добавеното време Мисиджан бе добре позициониран, стигна до топката и не сгреши, за да направи резултата 1:1 и да донесе точка на своя тим.