Германската футболна асоциация направи голям реверанс към борещия се да не изпадне тим на Санкт Паули, след като отмени наказанието за мач пред празни трибуни срещу Вердер Бремен на 23 април.

Пиратите бяха получили наказание за удара с пълна чаша с бира в главата на страничния съдия в двубоя с Шалке, но обжалваха санкцията и спечелиха.

Припомняме, че мачът между Санкт Паули и Шалке бе прекратен малко преди края, а гостите получиха служебна победа, след изстреляния от фен на домакините бирен снаряд, който удари лошо в тила асистент рефера и не му позволи да довърши срещата.

Пет кръга преди края тимът от предградията на Хамбург е предпоследен в класирането и е на две точки от зоната на спасението, като вероятно от германската асоциация са решили да не ощетяват отбора в битката за спасение.

Все пак Санкт Паули получи частично наказание за прекратения мач, но то ще влезе в сила в началото на следващия шампионат. Пиратите ще трябва да играят първия си мач от новия сезон пред редуциран публиката, като на стадион Милернтор ще могат да присъстват само 12 500 зрители.