Германският футболен съюз ще разследва през следващата седмица случая с прекратения снощи мач от 28-ия кръг в Бундеслигата между Санкт Паули и Шалке.

Както е известно, съдията Дениз Айтекин даде преждевременен край на мача в 88-ата минута, след като кутия с бира удари в горната част на врата асистента Торстен Шифер. До този момент гостите от Гелзенкирхен водеха в резултата с 2:0, а реферът Айтекин беше вдигнал два червени картона за футболисти от Санкт Паули.

От дисциплинарната комисия на ГФС обявиха, че в началото на новата седмица започва прoизводството по казуса. Тимът на Санкт Паули е заплашен от финансова глоба, както и да играе следващите си домакински срещи пред празни трибуни. Полицията в Хамбург е идентифицирала човека, който хвърли бирата във врата на асистент-съдията и го е задържала, твърди шефът по сигурността на Санкт Паули Свен Брукс. Името на задържания обаче не се
съобщава.

Според правилата на германския футбол, най-вероятно се очаква 2:0 в полза на Шалке да бъде потвърден като краен резултат.

“Ние не можем да толерираме такива неща, каквото и да коства на клубовете, твърди шефът на Професионалната футболна лига на Германия Холгер Йеронимус.

От ГФС обявиха, че това е седмият мач в историята на Бундеслигата, който е прекратен и изходът от него ще бъде решен на масата на Дисциплинарната комисия, а не на терена.