Немският вратар Мануел Нойер разкри, че ще се откаже от футбола, когато усети, че вече е ненужен, но заяви, че този момент е далеч засега. 33-годишният футболист се бори с редица контузии през последните години, които разклатиха статута му на първи избор на вратата.

Въпреки това, Нойер успя да запази ключовата си роля на капитан както за Байерн Мюнхен, така и за Германия. Вратарят смята, че все още има какво да предложи на клуба и на родината си.

Пред немското издание Welt am Sonntag Нойер заяви: „Когато вече нямаш нужда и го усещаш, е трудно да ставаш и да се мотивираш всеки ден. Но когато опитът ти е необходим и съотборниците ти се нуждаят от теб, това те мотивира. Имам чувството, че съм много необходим тук в националния отбор и че всички са щастливи, че съм тук. Сега трябва да го покажа и с представянето си."

„Наистина обичам този спорт. Вълнувам се, когато съм на терена или на тренировка. Изпитвам голямо задоволство. На 33 години съм, но когато съм на терена, винаги чувствам, че мога да стана още по-добър вратар.”

„Все още се ядосвам, когато нещата не се получават, както беше преди 9 или 10 години. И все още се радвам за нещата, които сработват. Всичко това означава нещо за мен, тази амбиция, която все още имам. Искам да играя, докато тялото ми може да го прави, забавлявам се и имам нужда от това”, завърши вратарят.

До момента Нойер има 89 мача за Германия и 340 двубоя за Байерн след присъединяването му към „баварците” от Шалке през 2011 година. За този период той спечели седем титли в Бундеслигата, Шампионска лига и Суперкупата на УЕФА, като същевременно изведе Германия до четвъртата им световна титла на Мондиал 2014 г.