Един от най-добрите вратари на нашето съвремие и стълб в Байерн Мюнхен Мануел Нойер може да има едно последно предизвикателство в кариерата си. Поне такъв намек направи неговият агент Томас Крот в интервю за вестник "Зюддойче Цайтунг". 

Стражът е обвързан с баварците до 30 юни 2021 г. и според импресариото една от опциите е именно да подпише нов договор. Но не изключи и вероятността да премине в друг клуб, за да търси успехи, защото клиентът му чувствал, че Байерн изостава от най-силните английски тимове. 

"Целите пред Мануел са ясни. Той иска да спечели европейската титла през 2020 г., както и да триумфира още поне веднъж с Шампионската лига. Той е изцяло ориентиран към печеленето на трофеи и ще играе там, където тази опция му се предоставя."

"Лично аз споделям мнението му, че Байерн изостава от големите английски отбори и настоящият състав на отбора не е достатъчно конкурентен, за да отговори на амбициите на Нойер. Когато той усети, че клубът отговаря на целите му, ще разцъфне отново."

"Мнозина ме питат дали той ще се откаже от футбола, когато изтече договорът му през 2021 г. Не, той няма такива намерения. Разбира се, най-логичното нещо е да преподпише с Байерн, но това не е единствената опция пред него. Честно казано, двамата с него много се смяхме на информациите, че щял да се отказва, защото имал множество травми", заяви Крот.