Капитанът на Байерн Мюнхен Мануел Нойер оцени колко голямо значение би имала преди началото на сезона в Германия една победа над Борусия Дортмунд за Суперкупата на Германия.

Двубоят е тази вечер от 21,30 часа и ще се играе в дома на „жълто-черните” – „Сигнал Идуна Парк”. Според Нойер този факт само амбицира него и съотборниците му към още по-стръвно преследване на успеха, а с него и на първи трофей за кампанията.

„Първото отличие е заложено на карта и трябва да го защитим. За мен мачовете в Дортмунд винаги са специални. Очаквам двубоя с нетърпение”, коментира 33-годишният Нойер.

„Вярно е, че това ще бъде първото дерби, но неговият изход няма да предопредели целия сезон. Винаги изпращаш послание, когато успееш да спечелиш в Дортмунд, но ние сме наясно как играе Борусия през тази година, в която те отчаяно ще искат да завършат преди нас в първенството.”

„Аз се вълнувам за новия сезон. Повечето хора вярват, че ще има троен сблъсък за титлата между Байерн, Борусия Дортмунд и РБ Лайпциг. Бих предпочел и миналият сезон да не беше чак толкова напрегнат. Можеше много по-рано да осигурим титлата”, добави Нойер.