Германската Бундеслига е все по-близо до своето завръщане, а привържениците на Борусия Мьонхенгладбах намериха оригинален начин да подкрепят любимия си отбор след подновяването на мачовете. 

Въпреки че срещите трябва да се играят при закрити врата, фенфракция на отбора реши да не оставя своя тим без подкрепа и изработи пластмасови фигури на реални фенове на тима, които бяха поставени на една от трибуните на стадиона.


Как изглежда "Борусия Парк" след поставянето на фигурите можете да видите в галерията: 

Getty Images
30 снимки
 

Вече над 2000 привърженици на тима отделиха по 19 евро и предоставиха своя лик за портрет, който се отпечатва върху пластмасова фигура. Част от сумата отива като дарение в помощ на момче, което има нужда от лечение на спинална мускулна атрофия, а с останалата част ще бъдат подпомогнати работници във фенклуба, чиято работа е застрашена заради отлагането на мачовете. 

"Ще подпомогнем и два магазина в Мьонхенгладбах, които бяха принудени да затворят по време на пандемията. Кампанията не е с цел печалба, а когато спечелим войната с коронавируса и се завърнем на стадиона, пластмасовите портрети ще останат като сувенири, спомен за тези тежки времена", заявиха феновете.

От фракцията заявиха, че целта е фигурите да станат поне 8000.