Атаката по бившия германски национал Месут Йозил след отказването му от "маншафта" продължава с пълна сила. Той беше атакуван и от президента на Байерн Ули Хьонес, който го разкритикува първо по време на Световното, но сега го стори и заради решението му да се откаже. 

Според Хьонес, германските фенове няма за какво да съжаляват, че няма да гледат футболиста с националния екип, защото спортните му качества били спорни. И дори босът на баварците се зачуди как така полузащитникът е получил капитанската лента в клуба си Арсенал. 

"Какво ми пробутвате този Йозил, целият театър с напускането му трябваше да ни бъде спестен. Германската федерация просто трябваше да го задължи да направи изявление заради случая със снимката с Ердоган и ако не го беше сторил, тогава това щеше да е най-голямата му грешка."

"Дълги години съм следил изявите на футболиста. Той е един маркетингов продукт, чийто имидж е по-добър от качествата му на терена. Това е единствената вина на всички в случая. Ако Йоаким Льов беше ходил по-често до Англия да го гледа в Арсенал, със сигурност нямаше да го използва заради спорните му качества. За мен е цяло чудо, че е капитан на Арсенал", заяви с хаплив тон Ули Хьонес.