Старши треньорът на Байерн Мюнхен Юлиан Нагелсман се надява 14-дневната му карантина след положителния тест за коронавирус да е приключила навреме за следващия двубой от Шампионската лига срещу Бенфика.

„Ако всичко върви по план, ще бъда на резервната скамейка“, започна наставникът на баварския колос, който се надява да запише четвърти пореден успех и да остане на върха в своята група. 34-годишният специалист е под домашна изолация след положителната си проба миналата седмица и отново няма да бъде с играчите си при гостуването на Унион Берлин в Бундеслигата през уикенда, като Байерн влиза в мача като лидер в класирането.

Нагелсман дава дистанционно инструкции на своите помощници, но наблюдава у дома разгромното поражение от Борусия Мьонхегладбах с 0:5 в турнира за Купата на Германия в сряда.

„Това не трябва да се повтаря, защото боли. Сряда бе ново преживяване, от което ще си извлечем поуки. Трудно е да се отърсим след такъв резултат, но искаме да го направим в събота и да продължим в същия дух и в Шампионската лига“.

Нагелсман се чул след тежката загуба от Гладбах с играчи от първия отбор, главния изпълнителен директор на клуба Оливер Кан и спортния директор Хасан Салихамиджич „но не сме плакали по телефона относно това колко зле е било“. Байерн очаква труден двубой на стадиона на Унион „Алтен Форстерей“, където домакините са в серия от 21 поредни мача без поражение в Лигата.

„Унион е клуб, който играе невероятно постоянно. Те ще ни отправят сериозно предизвикателство – трябва да влезем в този мач с максимален интензитет“, предупреди своите подопечни треньорът на баварците.

Байерн е нетърпелив да завърши успешно една седмица, която би искал да забрави бързо. Йосуа Кимих е в центъра на дебат в Германия, след като разкри, че отказал да се ваксинира срещу коронавирус. Люка Ернандес разбра в сряда, че ще избегне затвор в Испания, независимо че нарушил ограничителна заповед през 2017.

„Липсата на спокойствие никога не води до добро. Дори без тези проблеми вероятно нямаше да спечелим в сряда. Ние просто не играхме добре“, завърши Нагелсман.