Байерн преживя исторически срам, а след него водещите фактори и един от футболистите си изтърваха нервите. 

Въреки че излязоха с титулярите баварците загубиха с 0:5 при гостуването си на Борусия Мьонхенгладбах за Купата на Германия, като това е и най-тежката им загуба в турнира въобще. Те не бяха губили с подобен резултат от този съперник от 1974 година насам. Куриозното е, че Гладбах за първи път елиминира Байерн в турнира след цели 8 опита. 

На терена "жребчетата" решиха всичко с голов близ в първите 21 минути, когато поведе с 3:0 след попадения на Коне и Бенсебаини, а след почивката на два пъти се разписа Емболо. 

Gulliver/GettyImages
27 снимки

След мача нервите на гостите не издържаха, като Кингсли Коман се опита да щурмува съблекалнята на домакините. Французинът влезе в игра на мясотто на Алфонсо Дейвис след почивката, а 15-ина минути след края на мача тръгнал разярен към съблекалнята на Гладбах и едва бил удържан от служители на Байерн. 

Според информациите Коман е търсел саморазправа с алжиреца Рами Бенсабаини, който отбеляза два гола. Двамата се сблъскаха на терена към края на двубоя, но не стана ясно какво точно са си казали. 

Самообладание загуби и спортния директор Хасан Салихамиджич, който се нахвърли върху тима, а Томас Мюлер намери сили да се зивини за случилото се. 

"Няма какво друго да направя, освен да се извиня. Всички бяхме катастрофални, с изключение на Нойер. Никога не съм изпитвал такова нещо досега", призна Мюлер.