Още един от елитните тимове в Германия преодоля първия кръг за Купата на Германия. Бившият клуб на Тодор Неделев Майнц 05 прескочи Ергебирге Ауе, въпреки че почти цял мач игра с човек по-малко. 

Представителите на Бундеслигата останаха десетима още в 3-та минута, когато червен картон получи Муса Ниахате. Но това не им попречи да изкопчат успеха с 3:1 след две попадения на Александру Максим и едно на Робин Куаисон. В края Паскал Тестрьот само оформи крайния резултат за нископоставения тим. 

Въпреки този ужасяващ старт на мача, играчите на Майнц не се поддадоха на емоциите и удържаха ентусиазирания натиск на Ерцгебирге Ауе. И нанесоха своя удар в най-подходящия момент. 

В 31-та минута Боте Баку намери с хубав пас Александру Максим и той откри резултата. При този резултат дойде и почивката, а не много след подновяването на играта интригата вече беше убита окончателно. 

В 59-та минута шведът Куисон направи 2:0 след асистенция на Максим и на практика отказа Ерцгебирге. Авторът на попадението и асистенцията шест минути след това сложи точка на спора с третия гол за елитния тим и всичко приключи още преди последната четвърт. 

Тестрьот само се разписа в 83-та минута, за да оформи крайното 1:3, но до края на мача нямаше абсолютно никаква интрига. И така Майнц съвсем спокойно си намери място на 1/16-финалите в турнира. 

Резултатите от петъчните и съботните мачове за Купата на Германия: 

Магдебург - Дармщад 0:1

Швайнфурт - Шалке 0:2

Веен - Санкт Паули 3:2 сл. пр.

Дасендорф - Дуисбург 0:1

Дрохтерзен/Асел - Байерн 0:1

Елверсберг - Волфсбург 0:1

Кайзерслаутерн - Хофенхайм 1:6

Линкс - Нюрнберг 1:2

Улм - Айнтрахт Франкфурт 2:1

Ворматия Вормс - Вердер 1:6

Родингхаузен - Динамо Дрезден 3:2 сл. пр.

Ерцгебирге Ауе - Майнц 05 1:3

Ерндтебрюк - Хамбургер 3:5

Оберхаузен - Зандхаузен 0:6