В двубой от 14-ия кръг на Бундеслигата тимовете на Байер Леверкузен и Борусия Дортмунд не се победиха, завършвайки 1:1. Домакините играха с човек по-малко след червен картон на Вендел в 41-ата минута за грубо нарушение.

"Аспирините" откриха резултата в 30-ата минута, когато Фоланд напредна от своята половина, откъсвайки се от отбраната на гостите, преодоля и вратаря и се разписа за 1:0.

В 41-ата минута на срещата изключително грубо нарушение от страна на Вендел срещу съперник накара съдията да го отстрани от игра.

През втората част Борусия се втурна в атаки, за да търси изравняването и в 73-ата минута Ярмоленко се възползва от добър пас на Шюрле и изравни резултата.

Така в крайна сметка двата тима взеха по 1 точка и се поотдалечиха от първите тимове в класирането. Дортмундци са 6-ти с 22, а Леверкузен е на 8-ото място с 21.

Аусбург се възползва от това равенство и след успех над Майнц 05 с 3:1 като гост е вече седми с 22 точки. Попаденията за победата реализираха Грегорич и на два пъти Финбогасон, а за домакините почетния гол реализира Холтман.

Вердер Бремен съхрани шансовете си за спасение, след като надигра у дома с 1:0 гостите от Щутгарт и е на 17-ото място с 11 точки, след едва втората си победа в първенството. Щутгарт е на 12-ото място със 17 точки.