Последният съперник на Лудогорец в груповата фаза на Лига Европа Хофенхайм загря по невероятен начин за битката с разградчани в четвъртък. Тимът на Юлиан Нагелсман смля от бой кандидата за титлата РБ Лайпциг на своя стадион с 4:0. 

Надием Амири и Серж Гнабри с две попадения, както и Марк Ут нанесоха звучния шамар на "червените бикове". С това Хофе се върна в битката за челните позиции и демонстрира страховита форма в навечерието на битката за Лига Европа. 

Мачът започна по перфектен начин за домакините. Те откриха резултата с първата си опасна атака в 13-та минута. Тогава Лукас Руп намери със страхотен пас пред вратарското поле Надием Амири и той с мощен шут в далечния ъгъл на вратаря откри - 1:0. 

Лайпциг можеше бързо да изравни в 18-та минута, но тогава ударът на Наби Кейта от границата на наказателното поле мина на сантиметри над вратата. С това на практика се изчерпаха и хубавите ситуации за "червените бикове" през първата част. 

А за сметка на това Хофенхайм имаше още няколко шанса. Дори в 34-та минута Лукас Руп наниза попадение в мрежата на противника, но то беше отменено заради засада, макар да имаше огромни спорове за това. 

Веднага след почивката РБ Лайпциг имаше още една възможност да изравни, но ударът на Юсуф Поулсен беше отразен от вратаря по великолепен начин. И малко след това домакините нанесоха съкрушителен удар. 

В 52-та минута Кевин Акпогума изведе зад защитата Серж Гнабри и бившият играч на Арсенал с мощен шут между краката на вратаря удвои. Това беше изпълнението, което прати гостите в нокдаун, но Хофе побърза и за пълния нокаут. 

Той дойде в 62-та минута. Тогава Надием Амири намери Гнабри около централната линия и той видя как вратарят на Лайпциг е излязъл далеч пред вратата си. Германският национал с виртуозно изпълнение от над 50 метра го прехвърли и направи 3:0. 

Последваха още няколко интересни ситуации пред вратата на гостите, но Стевен Зубер и Марк Ут пропуснаха. Последният обаче се разписа, за да оформи крайното 4:0 малко преди края. 

В 87-та минута играчът на Хофе изпрати мощен шут от границата на наказателното поле и препарира вратаря за четвърти път, за да сложи окончателно точка на спора. Така трите точки останаха за домакините. 

С тях те вече събраха 23 в актива си и са в зона Европа. Лайпциг все още опазва втората си позиция с 26 точки, но може да бъде изместен от нея след останалите битки от кръга в Бундеслигата.