Байерн Мюнхен се върна на победния път в Бундеслигата след успех с 3:1 над Хановер в мач от 14-ия кръг на първенството. Двубоят не бе никак лесен за баварците, които трябваше доста да се потрудят, за да стигнат до успеха с два гола през второто полувреме.

Домакините започнаха мача по-добре, а още в 8-ата минута Артуро Видал бе близо до гола, но изстрелът му по земята срещна страничния стълб.

Все пак Видал реализира в 17-ата минута, макар и малко щастливо. След центриране отдясно на Томас Мюлер, чилиецът игра с глава с идеята да намери Роберт Левандовски. Полякът се бореше за топката, но тя мина покрай него, което заблуди вратаря Филип Чаунер и влезе във вратата му.

В 24-ата минута изглеждаше, че Левандовски е удвоил преднината, възползвайки се от пас на Мюлер. Попадението обаче бе отменено след намесата на видео рефера, а причината бе засада.

Само 2 минути по-късно пък Феликс Клаус се измъкна очи в очи със Свен Улрайх и бе фаулиран от вратаря. Решението бе жълт картон за стража и дузпа за гостите. Никлас Фулкруг застана зад топката  и вкара, но реферът Винкман го накара да пребие изпълнението заради нахлуване на останалите футболисти в наказателното поле. От втория опит обаче ударът на Фулкруг бе отразен от Улрайх и така Байерн запази преднина.

Малко след това Мюлер изпусна да покачи аванса на своя отбор, а в крайна сметка Хановер наистина стигна до изравняване. Това стана в 35-ата минута, в която Клаус центрира към близката греда, а там Чарлисон Беншоп отклони с глава за 1:1.

През второто полувреме Байерн увеличи натиска си в търсене на втори гол. Хамес Родригес в 54-ата минута стреля опасно от границата на наказателното поле, а топката докосна напречната греда. В 67-ата минута отново Мюлер бе асистент, намирайки Коман в наказателното поле. Французинът се освободи и от малък ъгъл вкара за 2:1.

В крайна сметка пък Левандовски също вкара. Това се случи в 87-ата минута след успешно изпълнение на дузпа, отсъдена за нарушение срещу Коман в наказателното поле.

Със спечелените три точки Байерн остана на лидерската позиция с 32 точки. Освен това баварците се възползваха от поражението на втория РБ Лайпциг срещу Хофенхайм и вече водят с 6 точки на върха. Шалке пък има възможност да заеме второто място, ако победи Кьолн в късния съботен мач. Хановер е на 10-о място с 19 точки.

Хофе смля от бой РБ Лайпциг