Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола засипа със суперлативи капитана на Байерн Мюнхен Филип Лам, който преди дни обяви, че в края на сезона ще прекрати кариерата си.

„Филип бе и все още е специален човек в моя живот. Не е лесно за един каталунец да отиде в Германия, след като е спечелил три титли в Испания, да започне да учи немски и да навлезе в тази клултура. Той ми помогна много, както на терена, така и извън него“, коментира Гуардиола.

„Той е един от най-фантастичните играчи, които съм тренирал през живота си. Ако говорим за най-интелигентните футболист, мога да кажа, че той е един от тях. Един от най-добрите фубтолисти, които съм виждал ще липсва на футбола. Лам може да играе на 10 различни позиции, няма никакви проблеми за него.“

ЛАМ ПОТВЪРДИ ТРЖНАТА НОВИНА

„Това е така, защото той разбира играта перфектно. Знам, че когато се завърна в Мюнхен да видя приятелите си, той ще бъде там, а това е най-ценният подарък, който един футболист и един треньор могат да имат. Беше истинска чест да бъда негов мениджър. Малко съм тъжен, защото мисля и вярвам с цялото си сърце, че той има много футбол в краката си, но не и в главата си. Именно това е причината той да се откаже“, сподели още специалистът.