Ръководството на Байерн Мюнхен изрази публично своето разочарование от действията на Филип Лам, който по-рано днес обяви официално своето оттегляне от футбола в края на сезона. Изпълнителният директор Карл-Хайнц Румениге упрекна капитана, че сам е отправил съобщението и не е дал шанс на клуба да го направи съвместно с него.

33-годишният Лам може би предизвика най-много недоволство с факта, че оповести отказа си да заеме поста на спортен директор в клуба. Така след края на сезон 2016/2017 бившият германски национал ще се оглежда за нови опции.

Ето как опитният защитник оповести отказването си 

Румениге призна, че изявлението на футболиста го е сварило неподготвен и му се е щяло клубът да реагира по друг начин. Въпреки това босът подчерта, че вратите на Байерн винаги ще са отворени за него.

„Байерн Мюнхен е изненадан от подхода на Филип Лам и неговия съветник“, гласи декларацията на Румениге. „Ули Хьонес (президентът на клуба – б.р.) и аз проведохме открити, интензивни и конструктивни разговори с Филип през последните месеци по отношение потенциалното му назначение като спортен директор. В края на миналата седмица той ни информира, че в момента не е свободен да поеме този пост и пожела по-ранно прекратяване на договора му като играч, който е със срок до юни 2018 година. До вторник ние предполагахме, че ще направим съвместно съобщение във връзка решението на Лам и Байерн.“

„Филип винаги е бил важен играч за Байерн Мюнхен вече над 10 години. Ние сме убедени, че нашият капитан сега ще се концентрира изцяло върху изявите си с отбора и предстоящите трудни задачи в Бундеслигата, Шампионската лига и Купата на Гербания. Искаме да подчертаем, че вратите на Байерн винаги ще са отворени за Филип“, допълни още Румениге.