Една ера за феновете на Байерн Мюнхен ще приключи в края на сезона. Капитанът Филип Лам потвърди, че ще сложи край на своята състезателна кариера.

Подобен развой се предполагаше от германските медии, но голямата изненада бе друга. Смяташе се, че ако спре с футбола, Лам ще стане спортен директор на клуба. Преговорите между него и ръководството обаче не са били успешни и Лам няма да продължи работа в Байерн поне за момента.

Сензационно развитие с Филип Лам и бъдещето му

"Исках сам да определя края на моята кариера. Взех решение да спра с футбола в края на сезона", заяви капитанът на баварците след успеха с 1:0 над Волфсбург за Купата на Германия.

Байерн не убеди, но е на 1/4-финал за Купата на Германия

"Сигурен съм, че ще поддържам високо ниво до края на сезона, но не мога да го правя след това."

"Имаше разговори и накрая реших, че в момента не е точното време да вляза в ръководството на Байерн. От лятото съм пенсионер. Мога сам да реша какво да правя, а след това ще видим."

Според "Sport Bild" ръководството на Байерн действително е предложило на Лам позицията на спортен директор, но без това да включва място за него в Управителния съвет - нещо, което не се е харесало на крайния защитник.