Любопитен трансфер направи старши треньорът на Дуисбург Илия Груев. Българският специалист върна "Зебрите" във Втора Бундеслига и в момента води усилена подготовка за предстоящия сезон, в който целта е оставане в групата.

Илия Груев изведе Дуисбург до титлата в трета лига

За целта Груев вече привлече няколко нови попълнения, а последното такова е 23-годишният Борис Ташчи, който пристига в Дуисбург от Щутгарт с договор за две години плюс опция за още един сезон.

Дуисбург на Илия Груев започна подготовка пред 2500 души

Името на украинеца нашумя в България през миналата година, след като се заговори, че тогавашният национален селекционер Ивайло Петев има желание да уреди Ташчи за националния отбор.

Един българин с дубъл в Германия: Каква е рецептата?

Причината е, че нападателят е с български корени и притежава наш паспорт, въпреки че е роден в Одеса. 23-годишният таран е записал участие във всички юношески и младежки формации на Украйна, но няма мач за мъжете. Конкуренцията там е голяма и самият Ташчи се бе съгласил да заиграе за "лъвовете", но поне до този момент това така и не се случи.

"Борис Ташчи има технически всичко, което е необходимо на един топ нападател", заяви Груев за новото попълнение. "Той е бърз и със своята височина притежава добро присъствие в наказателното поле. Търсихме хора като Борис за нашето нападение и се радвам много, че той избра Дуисбург. Сигурен съм, че той ще се приспособи бързо и със своята динамика ще помогне на отбора."

Каква е разликата между Германия и България във футбола?