След завръщането във Втора Бундеслига, еуфорията в Дуисбург е голяма и местните нямат търпение да видят своите любимци отново в действие.

Затова и не бе изненада, че цели 2500 души присъстваха на официалния старт на подготовката на водения от Илия Груев отбор в събота.

Илия Груев изведе Дуисбург до титлата в трета лига

От клуба бяха организирали така наречения "семеен ден" като имаше деца от 122 детски градини, които с интерес наблюдаваха заниманието, ръководено от българския специалист.

След него пък специално подбрани деца имаха уникалната възможност да поиграят със звездите на тима.

Поставената цел пред Груев и неговия отбор е оцеляване във второто ниво на футбола в Германия, а за целта вече са привлечени четирима нови футболисти. Очаква се и нов нападател като според самия българин той трябва да има характеристиките на Роберт Левандовски.

Един българин с дубъл в Германия: Каква е рецептата?

"Трябва заедно да приемем еуфорията, защото работихме здраво, за да играем отново футбол във Втора Бундеслигата. Сега отново ще работим здраво да постигнем нашата цел през този сезон. Подготовката е важна основа за сезона", заяви старши треньорът.

В неделя Дуисбург изигра и първата си контрола. Тя бе срещу сборна формация на града като в нея тимът на Груев победи с 6:1.

Каква е разликата между Германия и България във футбола?