Изпълнителният директор на Борусия Дортмунд Ханс-Йоаким Вацке сподели, че лично Юрген Клоп му е писал съобщение, че ще гледа с интерес голямото дерби на областта Рур в съботния ден. 

Бундеслигата се завръща през този уикенд и още първия двубой се очаква да предостави голямо зрелище. Отборите на Борусия Дортмунд и Шалке се изправят в едно от историческите дерби в Германия. Очевдино един от зрителите, макар и по телевизията, ще е не кой да е, а един легендарният бивш наставник на "жълто-черните".

"Юрген ми изпрати няколко съобщения, в които казва, че ще гледа телевизора този уикенд и че всички се радват за възобновяването на футбола", започна Вацке.

"В Англия също има надежда, че скоро първенството ще се поднови. Дължим много на дисциплината на народа и на работата на политиците. Поради тази причина Германия е една от страните в света, които се справят най-добре с кризата". 

"Самият аз също чувствам голяма отговорност. Чувството е необичайно и създава определено ниво на напрежение. Стресът е по-голям от всякога", завърши шефът на Дортмунд.