От Бундеслигата потвърдиха, че след подновяването на сезона на отборите ще им бъде позволено да използват по пет смени. Това важи за остатъка от сезон 2019/20, който ще бъде рестартиран в събота.

Германия е първата държава от Топ 5 първенствата, която ще възобнови кампанията. След двумесечна пауза футболът по терените на Бундеслигата се завръща, за разлика от други европейски страни.

В Германия взеха решение, ако има случай на заразен играч с COVID-19, той да бъде поставен под карантина, а не целият отбор, както ще бъде в Италия. Въпреки това не винаги ще се действа по този начин. Тези решения ще се взимат от местните здравни власти, какъвто бе случаят с Динамо Дрезден. Втородивизионният тим бе поставен под карантина, след като двама играчи бяха тествани положително за коронавирус.

По-рано днес от Бундеслигата потвърдиха решението си, с което разрешават на клубовете да използват по пет смени на двубой, а не обичайните три. Това трябва да помогне на футболистите да избегнат контузии по време на лятото.