Бившият полузащитник на Ливърпул Емре Джан и белгийския национал Аксел Витсел няма да вземат участие за Борусия Дортмунд в дербито с Шалке 04 в събота в първия кръг след рестарта на сезона в Бундеслигата.

Кампанията ще бъде подновена при закрити врати, а играчите – поставени под карантина седмица преди първия сблъсък от програмата. И двамата футболисти лекуват мускулни разтежения, така че получиха разрешение да напуснат карантинната зона и няма да играят в събота. Известно като дербито на Рур, двубоят между Дортмунд и Шалке е ключовият мач от първия кръг след двумесечната пауза в Бундеслигата заради пандемията от коронавирус.

Германия ще стане и първата водеща европейска страна, която подновява сезона в местните футболни шампионати. Дортмунд е втори в таблицата, на четири точки зад лидера Байерн Мюнхен и точка от третия РБ Лайпциг. Витсел и Джан, който прекара четири години в Ливърпул и се присъедини наскоро към „жълто-черните“ под наем от Ювентус, се контузиха по време на домашни тренировки.

Дортмунд изигра два тренировъчни мача без дуото, подготвяйки се за първото Дерби на Рур без публика в 95-годишната му история. „Свикнали сме да играем пред 82 000 души. Да се подготвим психически за мач без подкрепа от трибуните е наистина огромно предизвикателство“, призна наставникът на Борусия Люсиен Фавр за Bild.