Централният защитник на Фрайбург Чаалар Сойюнчу е обект на интерес от Ливърпул и от Арсенал. Това сподели агентът на футболиста Мустафа Дору.

Националът на Турция изигра силен сезон за германския тим, записвайки 55 срещи във всички надпревари през последния сезон. Турчинът помогна на Фрайбург да избегне изпадане във Втора Бундеслига.

Главният скаут на Арсенал Свен Мислинтат лично се е заел със задачата да доведе Сойюнчу на „Емирейтс”. Мислинтат следи изявите на турчина още от престоя си в Борусия Дортмунд.

„Свен има големи очаквания към клиента ми. Още, докато бе в Дортмунд той го следеше и беше обект на интерес. Имало е конкретни разговори, но трябва вече клубовете да се разберат за цена”, сподели агентът Дору.

„Ливърпул също иска да привлече Чаалар. Още три клуба от Висшата лига се интересуват от него. Също така има интерес от Испания и Франция, но това не буди учуда в мен. Чаалар е модерен защитник, той е бърз, играе с двата крака и притежава стархотен пас. Също така е много здрав физически. Смятам, че Премиърлийг би била идеална за защитник с неговите качества. Мисля, че е готов за ново предизвикателство, но ще видим какво ще стане”, завърши Дору.