Отборът на Щутгарт взе ценни три точки при визитата си на Фрайбург в първи мач от 27-ия кръг на Първа Бундеслига. Гостите се наложиха с 2:1 и допълнително влошиха положението на Фрайбург, чийто тим все още е замесен в борбата за оцеляване в елита.

Мачът на стадион „Шварцвалд“ започна по най-добрия начин за Щутгарт. Възпитаниците на треньора Тайфун Коркут излязоха в резултата след само четири минути игра. След изпълнение на статично положение, топката бе центрирана в наказателното поле, където отбраната на Фрайбург действа детински и изпусна цели трима футболисти на съперника.

В крайна сметка Марио Гомес бе този, който успя да играе с коженото кълбо и с глава го прати в мрежата на домакините.

Втората част започна силно за Фрайбург, а по добрата игра на домакините в началните минути на второто полувреме даде резултат. В 53-ата минута капитанът на тима Нилс Петерсен вкара красив гол, успявайки да прехвърли вратаря на гостите.

Голът вдъхна допълнителен импулс в играта на Фрайбург, но опитният Марио Гомес бе този, който реши всичко в срещата. Таранът се разписа за втори път в 75-ата минута след добро центриране отдясно.

Така Щутгарт събра актив от 37 точки и зае осмото място във временното класиране. Фрайбург пък е 14-ти с 30 пункта. Домакините се намират на само пет точки от зоната на изпадащите и имат мач по-малко от преките си конкуренти в дъното на класирането.