Фрайбург и Хамбургер не излъчиха победител в дербито на дъното в Бундеслигата в петъчната вечер. Двата тима завършиха при нулево равенство и не си помогнаха особено в каузата по измъкването от опасната зона. 

Домакините от Фрайбург определено могат да съжаляват повече, че не взеха трите точки. Те имаха повечето чисти положения, но така и не успяха да преодолеят стража на съперника и трябваше да се примирят с хикса. 

Още в началото Нилс Петерсен изпусна две невероятни възможности за домакините, а в 17-та минута той изведе на страхотна позиция Кристиан Гюнтер, но и неговият удар мина на сантиметри встрани от вратата. 

Единствената чиста възможност за Хамбургер дойде в 20-та минута, когато Аарон Хунт стреля опасно от границата на наказателното поле, но вратарят на Фрайбург се намеси великолепно и изби влитащата под горната му греда топка. 

Така двата тима се оттеглиха на почивка без отбелязани попадения, а след подновяването на играта нещата не се промениха много. Яник Хаберер в 50-та минута стреля опасно, но защитник на гостите изчисти от голлинията. 

В 54-та минута Фрайбург стигна до попадение, но то беше отменено. Йорик Раве вкара топката в мрежата тогава, но попадението беше отменено заради засада. Въпреки протестите, реферът не промени решението си. 

Нилс Петерсен и Николас Хофлер пропиляха още два страхотни шанса за домакините и в крайна сметка с това се изчерпаха хубавите положения в този мач. Така двубоят завърши при нулево равенство и двата тима взеха по точка. 

След тази развръзка Фрайбург остана на мястото за плейаутите с 12 точки, докато Хамбургер е точно отгоре в класирането с 14 пункта в актива си.