С проближаването на края на сезона в Бундеслигата вместо интригата да се разплита, се заплита още повече. Това важи с пълна степен за местата, даващи право на участие в Шампионската лига и Лига Европа. След изиграването на ранните съботни двубои от 32-ия кръг, битката там стана още по-интересна. 

За това допринесе самоубийственият хикс между преките конкуренти Борусия и Хофенхайм в Мьонхенгладбах, както и победата на Волфсбург над Нюрнберг. След този успех на "вълците" пък поне се поразплете възелът около директните изпадащи и тимът на Върджил Мисиджан изглежда ще бъде един от тях. 

Още от началото на двубоя между Хофе и Гладбах двата тима се нахвърлиха като бесни в атака. Гостите изпуснаха няколко чисти възможности в началото, след като ударите на Андрей Крамарич на два пъти прелетяха на сантиметри от вратата. 

Патрик Херман пък пропусна най-добрата възможност за домакините в средата на първата част, когато от много изгодна позиция стреля право в тялото на вратаря. Последваха пропуски отново на Крамарич и Адам Салай от състава на гостите, преди най-после да падне попадение в този двуостър мач. 

В 33-та минута Керем Демирбай центрира страхотно от корнер, Павел Кадержабек надскочи защитниците на съперника и с глава прониза мрежата за 1:0 в полза на Хофенхайм. А до почивката преднината на тима му можеше да е и още по-убедителна, но невероятни пропуски направиха Щефан Пош, Ермин Бичакчич и за кой ли път Андрей Крамарич. 

Така почивката дойде само при гол аванс на Хофе, но пък това не попречи на интересните моменти след нея. Адам Салай и Крамарич за пети път пропуснаха от страхотни позиции. И тези пропуски бяха наказани от "жребците" в 73-та минута, когато резултатът беше изравнен. 

Тогава се стигна до проедица удари към вратата на гостите, които бяха избити, но в крайна сметка при едно подаване топката стигна до Флориан Нойхаус в наказателното поле, който я пусна хитро успоредно на вратарското поле и там Матиас Гинтер щеше да скъса мрежата за 1:1. 

Малко след това пък Торган Азар пропусна да направи пълен обрат за Борусия, а в следващата атака Хофенхайм стигна до второ попадение. Тогава Нико Шулц с прекрасен удар щеше да счупи напречната греда на Гладбах, но Надием Амири беше на точното място и при добавката отбеляза за 2:1 в полза на гостите в 79-та минута. 

Но тази тяхна радост не стоя дълго. В 84-та минута Аласан Плеа със страхотен пас намери Йосип Дръмич в наказателното поле и прецизният му изстрел се превърна във втори гол за "жребците", с който беше оформено и крайното 2:2. То не помогна много на целите на двата тима в преследване на челните позиции, но поне не ги свлече от тях. 

Гладбах остана на петата позиция с 52 точки, като изпусна да се изравни по актив с четвъртия Айнтрахт. Хофе е седми с една точка по-малко. Между двата тима се вмести Волфсбург, който с лекота победи изпадащия Нюрнберг с 2:0 на свой терен. 

Там "вълците" поведоха в 38-та минута чрез Феликс Клаус, възползвал се от невероятно глупава грешка на съперника. В 78-та минута Марсел Тисеранд удвои за домакините и сложи точка на спора. Така Волфсбург събра 52 точки и се утвърди в зона Европа, като може да мечтае дори за Шампионската лига. А Нюрнберг на практика изпадна. 

Резултати от ранните съботни мачове в Бундеслигата: 

Борусия Мьонхенгладбах - Хофенхайм 2:2

Байерн - Хановер 3:1

Херта - Щутгарт 3:1

Волфсбург - Нюрнберг 2:0