Борусия Мьонхенгладбах продължи с неубедителните си изяви в последно време като на своя „Борусия Парк” завърши 1:1 с Вердер Бремен в мач от 28-ия кръг на Бундеслигата.

Така Гладбах записа нова грешна стъпка в борбата си за място в Шампионска лига през следващия сезон. Мястото на тима в топ 4 изглеждаше сигурно до съвсем скоро, но в последните си 7 мача Борусия има едва 1 победа и цели 4 загуби.

В същото време конкурентите РБ Лайпциг и Айнтрахт Франкфурт продължават да печелят и така в момента петият Гладбах е с 48 точки, на 4 зад тима от Франкфурт. Вердер Бремен пък води своята борба за място в Лига Европа като е на осма позиция с 43 точки.

Домакините имаха преимущество през първото полувреме, но Патрик Херман и ласане Плеа направиха пропуски.

Почивката дойде при нулево равенство, но Борусия откри резултата 4 минути след подновяването на играта. Флориан Нойхаус бе изведен хубаво от Елведи, след което проби на скорост, преодоля вратаря Иржи Павленка, след което от много малък ъгъл успя да вкара топката във вратата.

Голът подейства събуждащо на тима от Бремен, който на свой ред започна да търси по-често атаката. Така се стигна до студения душ за Гладбах в 79-ата минута, когато Юя Осако центрира към наказателното поле, а Дави Клаасен засече с глава, пращайки топката много прецизно в долния ляв ъгъл на вратата за 1:1.

В добавеното време на двубоя Торган Азар пропусна хубав шанс все пак да донесе победата за Борусия, но Иржи Павленка действа прекрасно.