Германският футбол разчита на Айнтрахт да триумфира с титлата в Лига Европа, за да увеличи още повече престижа на Бундеслигата из Стария континент. Но ако тимът от Франкфурт демонстрира същата игра и в реванша от полуфиналите срещу Челси, както на "БайАрена" срещу Байер Леверкузен, то нищо добро не го чака. 

"Аспирините" не просто победиха, те се подиграха с полуфиналиста във втория по сила европейски клубен турнир. Те го съсипаха от бой с 6:1 пред екзалтираната си публика, като дори го пожалиха от по-жесток погром, тъй като приключиха наказателната си акция до почивката, когато оформиха резултата. 

Лукас Аларио се отличи с две попадения, а Кай Хаверц, Юлиан Бранд и Чарлес Арангис добавиха по едно, като чилиецът се отличи и с две асистенции. Мартин Хинтерегер си отбеляза ефектен автогол, за да дооформи мизерията на Айнтрахт. За неговия тим единственото попадение беше дело на Филип Костич, но по-скоро беше автогол на Йонатан Та. 

Мачът започна по превъзходен начин и още в първата си атака Байер поведе в резултата. Във 2-та минута Арангис центрира от лявата страна на наказателното поле и намери в дъгата му Кай Хаверц, който отправи мощен неспасяем шут за 1:0. 

Домакините налитаха, като Хаверц и Кевин Фоланд пропуснаха в следващите минути. Преди в 13-та минута резултатът да стане вече 2:0. Тогава отново Арангис се отличи с асистенция, давайки последния пас при една страхотна продължителна атака с четири подавания в наказателното поле на Айнтрахт. А да бутне топката в мрежата имаше удоволствието Юлиан Бранд. 

Още в следващата атака обаче гостите намалиха изоставането си. Тогава Филип Костич стреля от около 20 метра, топката рикошира в крака на Йонатан Та, за да направи вратаря на Леверкузен безпомощен и да оплете топката в мрежата му. 

Но домакините реагираха като ужилени. Вендел можеше да отбележи в 18-та минута, но топката мина на сантиметри от гредата. Резултатът все пак стана 3:1 в 23-та минута. Тогава защитата на гостите пак беше като разграден двор и позволи на Байер да си разиграва коня в наказателното поле. И така Ларс Бендер центрира за Лукас Аларио на метър пред голлинията и аржентинецът нямаше как да пропусне и вкара третия гол. 

Само пет минути по-късно всичко на практика беше решено. Тогава Бранд пусна хитър пас за Чарлес Арангис между двама защитници, чилиецът напредна и от сравнително малък ъгъл с мощен шут под гредата опъна мрежата за 4:1. 

След това домакините се забавляваха. Те не спираха да атакуват, а съперникът им изглеждаше гроги. И в 34-та минута резултатът набъбна на 5:1. Тогава Кевин Фоланд беше изпуснат при поредната бърза атака, нахлу на метър от вратата и пусна на опразнената голлиния за Аларио, който вкара втория си гол в мача. 

А това не беше всичко. Само две минути по-късно Мартин Хинтерегер ефектно си заби топката в собствената врата, опитвайки се да изчисти едно центриране и оформи злощастно крайния резултат на 1:6 в ущърб на тима му още преди почивката. 

"Аспирините" понамалиха оборотите след почивката и решиха да не доунижават съперника си. Въпреки това Кай Хаверц и Кевин Фоланд пропуснаха изгодни ситуации, а ако всичко 100-процентово беше влязло, Айнтрахт можеше и да си тръгне с поне десет гола в кошницата. 

Но тази аристократичност може да изиграе лоша шега на Леверкузен в края на сезона. Причината е, че два кръга преди края двата тима са с равен брой точки в спор за четвъртата позиция, даваща право на участие в Шампионската лига следващия сезон - с по 54 точки. 

Така може да се окаже, че головата разлика ще определи участника там, а сега Айнтрахт е с +18 гола, докато Леверкузен е с +13. За тима от Франкфурт обаче остава и задачата да елиминира Челси в Лига Европа, а ако спечели този турнир, ще вземе и квота за ШЛ, така че възелът в Бундеслигата остава доста заплетен.