Хофенхайм направи важна крачка към място в Топ 6 на Бундеслигата, което на края на сезона ще му осигури квота за Европа. "Синьо-белите" разбиха като гости закъсалия Аугсбург с 4:0 и са точно в подножието на голямата шестица. 

Ишак Белфодил беше големият герой за тима си с хеттрик, но началото на головата серия беше дадено от Андрей Крамарич, чийто гол в началото се оказа единствен до изтичането на час от първия съдийски сигнал. След това се развихри алжирецът и баварците си тръгнаха с увесени носове. 

Гостите тръгнаха мощно напред от самото начало и поведоха след на практика първата си остра атака. Още в 6-та минута Ишак Белфодил се оказа в страхотна позиция, стреля, вратарят изби, но топката попадна на крака на Андрей Крамарич, който щеше да скъса мрежата с изпълнението си - 1:0. 

Последваха още интересни ситуации пред вратата на домакините, но Нико Шулц изпусна, а в 25-та минута Крамарич беше много близо до удвояване на аванса на тима си. Тогава нов мощен удар на хърватина беше отклонен от вратаря, но само в гредата и само липсата на късмет лиши Хофе от второ попадение. 

До почивката Белфодил, Керем Демирбай и отново Крамарич не успяха да се разпишат за гостите, докато редките шансове за Аугсбург пропиляха Марко Рихтер и Даниел Байер. Така първата част завърши само с гол аванс за "синьо-белите". 

След подновяването гостите продължиха да са по-активни, а Павел Кадержабек изпусна поредния шанс за тях в 56-та минута, след като защитник на баварците изчисти удара му малко пред голлинията. Но втори гол просто нямаше как да не падне в тяхната мрежа при този натиск. 

И той стана факт в 62-та минута. Тогава Керем Демирбай центрира страхотно от границата на наказателното поле, защитата на домакините изпусна Белфодил, който с летящ плонж засече топката в мрежата им за 2:0. 

Това попадение не секна глада на Хофе за още голове, а напротив. Само 12 минути по-късно преднината му стана класическа, след като Флориан Грилич със страхотен пас изведе Белфодил зад защитата и той прониза вратаря за 3:0. 

Крайният резултат беше оформен от алжиреца в 82-та минута. Тогава той направи пробив на скорост почти от центъра, преодоля съперников защитник и си отвоюва позиция сам срещу вратаря, за да го направи безпомощен за 4:0 и да оформи хеттрика си. 

Домакините пък бяха отчайващи в този мач, тъй като така и не отправиха точен удар към противниковата врата и съвсем заслужено бяха направени за резил пред собствената си публика. Тази развръзка изкачи Хофе до седмата позиция с 44 точки, само на една зад шестия Волфсбург. Аугсбург със своите 25 точки е точно над зоната за бараж за оцеляване след края на сезона, където е Щутгарт с 21 точки.