Алфред Шрьодер ще бъде старши треньор на елитния немски Хофенхайм от началото на следващия сезон, обявиха от клуба. 46-годишният специалист ще замени на поста Юлиан Нагелсман, който ще поеме РБ Лайпциг.

Шрьодер в момента е асистент на Ерик тен Хаг в Аякс, но между 2015 и 2018 година бе помощник-треньор в Хофенхайм и отлично познава обстановката и играчите.

Договорът на холандеца е до лятото на 2022 година.

"Развълнувани сме да потвърдим, че Алфред Шрьодер ще бъде нашият нов старши треньор. Бившият помощник-треньор на Хофенхайм се завръща в клуба след едногодишен престой като асистент в холандския Аякс Амстердам и ще замени на поста Юлиан Нагелсман през лятото. Неговият договор е за три години до 2022", съобщават от клуба.

"Алфред познава нашата структура и по-голямата част от отбора. Със своята точна преценка, ясна стратегия и добра комуникация той беше значима част от успехите на Хофенхайм през последните години", заяви спортният директор Александър Росен.

Хофенхайм, който игра в груповата фаза на Шампионската лига през този сезон, се намира на 9-то място в Бундеслигата с актив от 38 точки и до последно ще се бори за участие в евротурнирите и догодина. /БГНЕС