Непобеденият доскоро тим на Хофенхайм записа втора загуба в последните си три мача. Играчите на Хофе преклониха глави при гостуването си на Волфсбург с 1:2 и изпуснаха шанса да се наредят в тройката на Бундеслигата. 

А те откриха резултата чрез Стивън Зубер преди почивката, но след нея допуснаха пълен обрат след попаденията на Максимилиан Арнолд и Даниел Дидави и така не успяха да се възползват от грешките на преките си съперници. 

Първата част беше доста по-добра за гостите и те имаха доста шансове да се разпишат в нея. Първият пропуск беше на Керем Демирбай, който тресна гредата след пряк свободен удар в 16-та минута. 

Малко след това обаче той се реабилитира. В 26-минута германецът намери перфектно Стивън Зубер в наказателното поле и той с хубав фалцов удар в долния десен ъгъл на вратата откри резултата - 1:0 за Хофе. 

Но с хубавата игра през първата част се изпариха и шансовете за победа за гостуващия тим в този мач. Още в 50-та минута Максимилиан Арнолд изравни с бомбен изстрел от над 25 метра, който остави вратаря безпомощен. 

Веднага след това Арнолд можеше да се разпише за втори път по подобен начин, но този път вратарят беше на мястото си и изби в корнер. Определено обаче в тези минути "вълците" бяха настроени да разкъсат съперника си. 

Те изпуснаха за кратко инициативата в средата на втората част, когато Демирбай и Адам Салай направиха пропуски, с които лишиха Хофенхайм от втори гол в битката. В 71-та минута сериозен пропуск направи и Яник Герхард за домакините, но малко след това падна попадението за пълния обрат. 

Тогава се получи продължителна атака пред вратата на гостите, при която Робин Кнохе с глава перфектно намери Даниел Дидави и той от няколко метра нямаше как да сбърка - 2:1 и обратът беше пълен. 

Марио Гомес след това направи още един пропуск за "вълците", но те в крайна сметка устискаха преднината си до края на мача и се поздравиха с важните за тях три точки. Така вече имат 22 в актива си, отдалечавайки се малко от опасната зона. Хофе остава с 34 на петата позиция, но е само на една от третото място, където сега е Айнтрахт.