РБ Лайпциг нанесе първа загуба за сезона на Хофенхайм и продължи с преследването на лидера Байерн Мюнхен, след мач от 18-ия кръг на Бундеслигата.

Хофенхайм бе в невероятна серия от 17 мача без загуба в първенството, но тимът от Лайпциг сложи край на това постижение, побеждавайки с 2:1, с голове на Тимо Вернер и Марсел Забицер.

Хофенхайм поведе на Лайпциг в 18-ата минута на двубоя. Надием Амири даде преднина на гостите. Играчите се огранизираха добре в атака и когато Амири остана непокрит, получи добър пас от Андрей Крамарич и се разписа за 1:0.

В 38-ата минута Лайпциг обаче стигна до равенството. След грешка в защитата на Хофенхайм Тимо Вернер бе на точното място, за да зарадва тима си. 

В 60-ата минута Хофенхайм остана с 10 души на терена след червен картон на Сандро Вагнер. Той настъпи жестоко глезена на свой съперник, след което последва разправия между играчите и в крайна сметка изгонване на Вагнер.

17 минути по-късно обаче Лайпциг стигна до пълен обрат и поведе с 2:1. Марсел Забицер. С диагонален удар извън наказателното поле австриецът изненада стража на гостите и даде преднина на отбора си.

Така Лайпциг остана на три точки от Мюнхен, който също взе мача си срещу Вердер Бремен с 2:1.

В 30-ата минута Ариен Робен даде преднина на Байерн Мюнхен срещу Вердер Бремен. С топовен изстрел холандецът прати топката между защитниците право във  вратата на Феликс Вайдвалд.

В последната минута на първото полувреме Давид Алаба увеличи преднината на баварците. Той заби топката в горния десен ъгъл след перфектно изпълнен пряк свободен удар.
В началото на втората част "бременските музиканти" върнаха едно попадение във вратата на Мануел Нойер. Макс Крузе направи страхотен трик, за да се измъкне от притисналите го защитници и изненада Нойер намалявайки разликата.

Байерн е първи с 45 точки.

Други резултати от 18-ия кръг на Бундеслигата:

Дармщад - Кьолн 1:6

Инголщад - Хамбургер 3:1

Волфсбуг - Аугсбург 1:2