Отборът на Херта спечели петъчното дерби в Бундеслигата срещу Шалке. Берлинчани надделяха с 2:0 над съседите си в класирането и на практика ги отказаха от преследването. 

С по едно попадение в двете полувремена се отличиха Ведад Ибишевич и Никлас Щарк, с които не оставиха никакви шансове за реакция на съперника си и предрешиха двубоя. 

В интерес на истината, първите интересни положения бяха за Шалке. Клаас-Ян Хунтелаар имаше две възможности да открие, но не беше точен, а вторият му изстрел в 21-та минута беше отразен от стража на "кралскосините". 

Постепенно домакините изравниха играта и на свой ред стигнаха до чистите положения. При едно от тях откриха и резултата. Това се случи в 42-та минута, когато бонснеският нападател Ведад Ибишевич се разписа. 

Във въпросната ситуация Генки Харагучи се оказа на изгодно място, но вместо да стреля, реши да търси Ибишевич, който прояви хладнокръвие и с удар в долния десен ъгъл откри резултата - 1:0. 

При този резултат дойде и почивката, а в средата на втората част интригата на практика умря. В 65-та минута Владимир Дарида центрира перфектно от корнер и качи топката на главата на Никлас Щарк, който надскочи защитата и направи 2:0. 

До края на мача домакините се забавляваха, а играчите на Шалке бяха обезверени. Играчите на Херта изпуснаха поне още две чисти положения, като първо Толга Чигерчъ в 72-та, а после и Ведад Ибишевич в 76-та не успяха да оформят класиката. 

В крайна сметка този резултат се запази до края и берлинчани се поздравиха с трите точки. С тях те вече събраха 45 в актива си и се откъснаха на третата позиция. Шалке е назад с четири на четвъртата, но може да бъде изместен от нея в следващите срещи от кръга.