Шалке изпусна пореден страхотен шанс да се изкачи сред първите четири отбора в класирането на Бундеслигата. "Кралскосините" стигнаха само до нулево равенство в гостуването на борещия се за оцеляване тим на Айнтрахт Франкфурт и пак са едва седми. 

С този резултат и двата тима продължиха сериите си без победа, като това беше пети подобен двубой за домакините и трети за гостите. Това няма как да им помогне в различните цели, които преследват през тази кампания. 

Иначе мачът започна с натиск на Шалке. Бившият играч на Лудогорец Жуниор Кайсара намери перфектно Клаас-Ян Хунтелаар в наказателното поле, но ударът на холандеца прелетя встрани от вратата. 

Домакините отговориха с положение, което се откри през Марко Рус. След едно центриране от пряк свободен удар той засече топката с глава, но топката закачи горната греда и не се оплете в мрежата. 

Така при този резултат дойде почивката, но и след нея нямаше много положения. Затова и съвсем логичен е нулевият завършек на този неособено интересен двубой. 

През втората част само Александър Майер от Айнтрахт отправи много опасен удар, който можеше да се превърне в гол, но вратарят Ралф Фарман се намеси и изби. До края той и Шаболч Хущи не бяха точни за тима от Франкфурт. 

Клаас-Ян Хунтелаар и влезлият като негова смяна Франко ди Санто не можаха да се разпишат за Шалке и в крайна сметка този мач не излъчи победител. След края му гостите от Гелзенкирхен остават седми с 35 точки, но са само на една от четвъртия Борусия Мьонхенгладбах. Айнтрахт е 15-и с 23, само с две повече от следващия в класирането Вердер.