Хамбургер Постигна втора поредна домакинска победа, след като в 13-ия кръг на Бундеслигата отнесе с 3:0 Хофенхайм. С пет поражения в петте си гостувания до момента тимът от Хамбург беше в зоната на изпадащите и сега се изкачи една стъпка нагоре и с 13 точки заема 15-о място. Фрайбург, който победи Майнц в събота, е 16-и с 11.

Серж Гнабри можеше да изведе гостите напред в резултата още във 2-ата минута, но попадение падна в другата врата 4 минути по-късно, когато Кевин Акпогума си вкара автогол. Дъглас Сантос центрира топката ниско по земяна и в мелето от играчите, за да попречи на противник, Акпогума си вкара автогол. Ян-Фийте Арп от състава на домакините също претендираше да бъде голмайстор.

Боби Ууд удари страничната греда за Хамбургер след почивката, а Филип Костич веднага след това затрудни вратаря Оливер Бауман. Арп също можеше да се разпише, но в 75-ата минута Костич най-накрая добави още един гол за северняците.

Сръбският полузащитник се възползва от липса на концентрация в защитата на Хофе и наказа Бауман от фаул. Гидеон Юнг оформи крайното 3:0 две минути преди края на мача след подаване от аутлинията на Денис Дийкмайер.