Борусия Дортмунд не успя да зарадва феновете си с победа в последния мач за тази година. Вестфалците стигнаха само до равенство 1:1 с Аугсбург на своя "Сигнал Идуна парк" и ще изпратят 2016 г. в минорно настроение. 

Те изоставаха на почивката след попадението на Жи Вон Дон от противниковия тим, но все пак малко след подновяването на играта изравниха чрез Усман Дембеле, а това се оказа и крайният резултат. 

Иначе мачът започна с натиск на домакините, но Марио Гьотце пропиля страхотен шанс в 9-та минута, когато тресна лявата греда. Двубоят постепенно се изравни, а гостите от Бавария откриха с първия си точен удар към вратата. Или по-точно втория. 

В 33-та минута Жи Вон Дон беше изведен страхотно сам срещу Роман Вайденфелер, но ударът му с левия крак беше спасен. При добавката с десния обаче препарира стража и откри резултата - 1:0 за гостите. 

До почивката вестфалците изпуснаха да изравнят, когато след удар на Пиер-Емерик Обамеянг вратарят на Аугсбург се намеси блестящо. Така почивката дойде с гол аванс за гостите, изненадващо или не. 

Но той не се задържа дълго след подновяването на играта. Шинджи Кагава намери блестящо Усман Дембеле в наказателното поле, а той, макар и с трима защитници на гърба си, успя да се пребори за стрелкова позиция и прониза вратаря за 1:1. 

Малко след това Вон Дон изпусна да накаже за втори път домакините, а до края всичко интересно беше пред вратата на Аугсбург. Но Обамеянг на три пъти, както и Андре Шюрле в последните секунди не бяха точни за няколко сантиметра. 

И Борусия можеше да бъде наказан в последните секунди, когато Халил Алтънтоп пропиля невероятен шанс, а Вайденфелер спаси. Така този мач завърши без победител и Борусия завършва годината с 27 точки, на девет от върха. Аугсбург е в средата с 18 точки. 

Всички резултати от мачовете в Бундеслигата във вторник: 

Борусия Мьонхенгладбах - Волфсбург 1:2

Борусия Дортмунд - Аугсбург 1:1

Хамбургер - Шалке 2:1

Айнтрахт - Майнц 3:0