С гол на Марко Ройс в 90-ата минута Борусия Дортмунд измъкна точка от гостуването си на Кьолн за 1:1 в 14-я кръг на Бундеслигата. Това бе четвърти хикс в шампионата за Борусия, който заема шестото място с 25 точки на 8 от лидерите Байерн Мюнхен и РБ Лайпциг.

За домакините от Кьолн хиксът означава трети мач без победа в Бундеслигата. Отборът е седми във временното класиране с 23 точки в актива си.

Кьолн дръпна за 1:0 в 28-ата минута с гол на латвиеца Артомс Рудневс, а в 90-ата Ройс изравни. В добавеното време на мача Салих Йозджан от Кьолн получи втори жълт и съответно червен картон.

Иначе още в 3-ата минута Йозджан имаше добър шанс за домакините, а в 9-ата попадение на Пиер-Емерик Обамеянг за Борусия не бе зачетено заради засада.

Марко Ройс пропусна нова възможност за гостите в 24-ата минута, стреляйки край лявата греда.

Кьолн поведе с 28-ата чрез Рудневс, който с глава вкара за 1:0.

Тимът от Дормунд търсеше изравнително попадение до края и след чудесна работа на Адриан Рамос, Марко Ройс успя с хубав удар да реализира за 1:1 в самия край на мача.

В други срещи от кръга Хамбургер победи Аугсбург с 1:0, а Фрайбург надви Дармщад също с 1:0.

Хамбургер в зоната на изпадащите и гони всяка точка в битката за спасение. Тимът на Аугсбург пък е 12-и в Германия с 14 точки. Победното попадение бе дело на сърбина Филип Костич в 68-ата минута. Двата тима завършиха с по 10 човека след червен картон в 44-ата минута на Люис Холтби от Хамбургер и втори жълт в 66-ата минута на Доминик Кохр от Аугсбург.

Хамбургер вече трети мач не допуска загуба, а пък след четири мача без поражение, Аугсбург претърпя загуба.

Фрайбург взе три точки и е осми с 19 в актива си след успеха с 1:0 над Дармщад, който пък е последен с едва 8 точки в актива си.

Победният гол бе дело на Нилс Петерсен в 85-ата минута. Фрайбург спря серия от четири мача без победа, а Дармщад записа щеста поредна загуба.