Борусия Дортмунд не можа да запише победа във втори пореден мач в Бундеслигата и стигна само до 2:2 в гостуването си на Хофенхайм. Но като се има предвид, че вестфалците изравниха с човек по-малко, при това срещу пряк конкурент за челните позиции, могат да не са чак толкова недоволни от резултата. 

Марк Ут откри за Хофе, но бързо Марио Гьотце изравни. След само 20 минути игра домакините вече водеха с 2:1, а в края на полувремето задачата на "жълто-черните" стана доста трудно след пресиленото изгонване на Марко Ройс за втори жълт картон. 

Но все пак момчетата на Томас Тухел намериха сили да изравнят след почивката чрез дежурния си реализатор Пиер-Емерик Обамеянг и в крайна сметка този резултат се запази до края на мача. 

Иначе този мач започна кошмарно за Борусия. Още в 3-та минута Бенжамнини Хюбнер изведе перфектно Марк Ут зад защитата, той преодоля с финт вратаря и пусна топката в опразнената врата за 1:0 в полза на Хофенхайм. 

Веднага гостите се вдигнаха на щурм и търсеха попадението. Но Марсел Шмелцер с глава и после Марко Ройс направиха страхотни пропуски. Но изравняването дойде сравнително бързо. 

В 11-та минута при една бърза атака Усман Дембеле събра противниковата защита при себе си и с перфектен пас намери непокрит Марио Гьотце, който не сбърка и направи резултата 1:1. 

Но това не беше всичко в това лудо първо полувреме. В 19-та минута удар на Керем Демирбай беше избит в корнер, от който последва центриране, при което Хюбнер стреля с глава към вратата, Сандро Вагнер отклони съвсем, съвсем лекичко, но достатъчно, за да излъже Роман Вайденфелер и да прати топката в мрежата му за 2:1. 

Така се стигна до 41-та минута, когато беше изгонен Марко Ройс. Тогава той влезе в единоборство със съперник, но и двамата се държаха за фланелките. В крайна сметка реферът прецени, че нарушението на германския национал е достатъчно за втори жълт картон, макар че на практика не изглеждаше така. 

Но Ройс се озова по-рано под душовете, а малко след изгонването му Сандро Вагнер с глава стреля малко над напречната греда. И така почивката дойде при гол аванс за играчите на Хофе. 

Втората част започна вихрено, като първо удар на Вагнер стреля от дистанция, но щеше да счупи дясната греда. Но в следващата атака се стигна до изравняването, като Усман Дембеле намери перфектно зад защитата Пиер-Емерик Обамеянг и той с елегантен изстрел направи 2:2. 

До края емоциите се поуспокоиха и положенията понамаляха. Все пак в последната минута Хофе изпусна да вземе победата, след като удар на Андрей Крамарич беше спасен от Вайденфелер и така този резултат се запази до края. 

Така Дортмунд събра 26 точки на петата позиция, с една по-малко от Хофе, който пък е трети. Далеч на върха са Байерн и РБ Лайпциг с по 33 точки, така че битката ще е за третата позиция.